Springer knæ

Behandling: Hos Soleus Sportsmassage har vi god erfaring med en kombination af akupunktur og Laserterapi. Faktorer som skadens varighed og klientens alder har betydning for antal behandlinger. Dog ser vi et typisk forløb på 5-10 behandlinger med ca. 2 dages interval mellem hver behandling.

Samtidig med behandlingen pågår skal den primært smerteudløsende aktiviteter (spring, spark) helt undgås. Hvis behandlingen indsættes hurtigt, kan skaden i nogle tilfælde ophele på få uger. Hvis smerten har været til stede i flere måneder må man ofte påregne et genoptræningsforløb over flere måneder. Ved genoptræning lægges der vægt på udspænding og styrketræning af forreste lårmuskel ved at aktivere musklen samtidig med den udspændes (eccentrisk træning) og langsom, tung styrketræning. Is-behandlingen kan gentages hver gang, der i genoptræningsforløbet fremkaldes ømhed i knæskalssenen.

Symptomer ved Springer Knæ: I starten fremkalder spring og lignende ømhed ved nedre kant af knæskallen. Disse smerter svinder de første uger/måneder efter opvarmning. Hvis idrætsaktiviteten forsættes, tiltager smerterne, så idrætsaktivitet til sidst er umulig.

Årsag ved Springer Knæ: Gentagne ensformige belastninger af knæskalssenen (spring, spark) medfører mikroskopiske småbristninger ved knæskalssenefæstet på nedre kant af knæskallen. Da belastningen ofte forsætter på trods af ømheden, der i starten svinder efter opvarmning, opstår der efterhånden en kronisk “betændelse” (inflammation) i senen. I nogle tilfælde opstår symptomerne ved senefæstet fra forreste lårmuskel på øvre kant af knæskallen.

Skader

Skader har mange ansigter og de kommer til udtryk på flere forskellige måder. Hos Klinik Soleus har vi en lang række behandlingsformer, som kan få din skade til at forsvinde og give dig fornyet energi til at leve livet smertefrit.