Hovedpine

Hovedpine er den mest almindelige lidelser jeg oplever i klinikken. Dels fordi den er meget udbredt og dels fordi det er en lidelse som vestlig medicin har svært ved at behandle tilstrækkeligt, udover almindelig smertelindring. Akupunktur har en meget effektiv måde at behandle lidelsen på. Den er i stand til at lindre hovedpine, ofte hurtigere end piller, men endnu mere væsentlig kan kinesisk medicin arbejde med den grundlæggende ubalance, og derved forhindre hyppigheden og styrken af hovedpinen.

Der er flere kategorier af hovedpine i kinesisk medicin, derfor kræves der en nøje udredning for at finde ind til ubalancemønstret som er årsag til hovedpinen. Derfor vil der inden første behandling blive stillet nogle spørgsmål, der skal lede mig på rette vej, for at finde den grundliggende årsag til hovedpinen. Det vil typisk være spørgsmål som:

“Hvor sidder smerten”,
“Hvordan er smerten”
“Hvad gør smerten værre eller bedre”.

Svarerne sammen med tungediagnose og/eller pulsdiagnose, vil danne grundlag for en behandling.

Behandlingen vil, typisk, ende ud i en akupunktur behandling, hvor tynde nåle sættes forskellige steder i kroppen, og en manuel behandling, som sigter på at løsne stagnationer forskellige steder i kroppen. Herudover bliver klienten ofte vejledt om kost og livsstils ændringer.

Klik her for at læse mere om akupunktur.

Faresignaler som SKAL udredes af egen læge:

  • Tordenskraldshovedpine (pludselig indsættende hovedpine af svær styrke)
  • Hovedpine med atypisk aura (varer over 1 time, eller inkluderer motorisk udfald)
  • Nyopstået hovedpine hos en patient kendt med cancer eller HIV
  • Hovedpine/ansigtssmerter ledsaget af feber eller neurologiske udfald
  • Progredierende (forværrende) hovedpine over uger
  • Nyopstået hovedpine hos patienter under 10 år eller over 40 år

Skader

Skader har mange ansigter og de kommer til udtryk på flere forskellige måder. Hos Klinik Soleus har vi en lang række behandlingsformer, som kan få din skade til at forsvinde og give dig fornyet energi til at leve livet smertefrit.