akupunktur

Akupunktur
Akupunktur some værktøj i den kinesiske medicinske fysiologiske model kan være svær at forstå og accepterer for folk, som er opdraget med en vesterlandsk natur videnskabelig opfattelse af kroppen. Vestlig videnskab og vestlige læger opfatter ofte kinesisk medicin som værende overtroisk og uvidenskabelig. Ikke desto mindre er kinesisk medicin lige så videnskabeligt, og i virkeligheden mere “natur” videnskabelig, end vestlig medicin. Kinesisk medicin er netop udviklet gennem observationer af naturen og kosmos, og har derfor en fundamental forståelse for, gennemgående lovmæssigheder i universet og verden omkring os. Disse lovmæssigheder kan genkendes både i menneskes fysiologi og sygdomme og kan behandles/stimuleres med akupunktur. Den menneskelige organisme er ikke særskilt eller anderledes end resten af naturen eller kosmos i det hele taget. Kroppen og verden omkring den, opfører sig efter de samme principper.

akupunktur

Da akupunktur bygger på en helhedsopfattelse af mennesket for krop, sind og sjæl, vil du som klient få stillet en række spørgsmål om din helbredsmæssige tilstand. Det er grundlaget for, at vi kan fastlægge en optimal akupunkturdiagnose. Når diagnosen er fastlagt, påbegyndes selve behandlingsforløbet, som kan variere meget alt efter lidelsens/ubalancens omfang.

Selve behandlingen med de tynde, sterile engangsnåle tager typisk 25 minutter. Behandlings reaktionen kan være alt fra total afslappelse til varme- eller kuldefølelse, kløe/ summen/prikken flere steder på kroppen.

akupunktur

Efter behandlingen oplever nogle patienter træthed, mens andre får forøget energi og livsmod. Under hele behandlingsforløbet er det vigtigt at indtage rigeligt med væske, så kroppen får hjælp til at udskille affaldsstoffer.

Antallet af behandlinger ligger normalt mellem 1 og 10, og effekten bedømmes efter 3 til 5 behandlinger. Nogle kroniske lidelser kan dog kræve livslang behandling.

Vær ikke bange for akupunkturnålene. De ser små og meget tynde. Det gør ikke ondt, og de fleste bliver overraskede over, hvor lidt man mærker, når nålene sættes.

Der anbefales Akupunktur til følgende lidelser:
Alle former for smerter
Nerver, muskler, knogler.
Hovedpine og migræne
Allergiske lidelser og hudsygdomme
Luftvejssygdomme
Kredsløbsforstyrrelser
Søvnløshed
Tobaks-,alokohol,stofafhængighed
Infektion
Urinvejlidelser
Mave- og tarmlidelser
Overvægt
Immunsygdomme
Hormonelle lidelser
Fertillitetsprobmlemer
Depression

Behandlingsformer

Hos Klinik Soleus vil du opleve at vi ofte laver en kombination af forskellige behandlingsformer. Afhængigt af din skade/ smerte, vil en kombination af flere behandlings værktøjer ofte få dine smerter til at lindres hurtigere. Fælles for vores behandling er at de stimulerer kroppens egen helingsproces, så du opnår en smertelindring uden nogen form for bivirkninger.