Myorefleks terapi

Myoreflexterapi bygger på tanken om, at kroppen husker alt. Uanset om det er et fysisk eller psykisk traume, vil kroppen forsøge at beskytte os imod skaden. Dette gør kroppen bl.a. ved at spænde musklerne, både under og efter at en skade er sket.

Forestil dig, at der kommer et tungt objekt flyvende imod dig, instinktivt vil du, måske kun i et splitsekund, forsøge at beskytte din overlevelse ved at bøje sammen i ”foster” stilling. Dette kan skabe dybe spændinger i alle de muskler, der forsøger at beskytte dig. På den måde er vores muskler altid på arbejde for at beskytte kroppen mod skader. Dette kan forekomme både ved dagligdagsaktiviteter, ensformigt bevægemønster eller deciderede fysiske traumer.

Ligeledes kan et psykisk traume/en dårlig oplevelse lagre sig i kroppens muskler. Ofte oplever vi, at vores sanser kan aktivere et gammelt minde, fx en lugt der minder en om et bestemt sted eller situation. Ligesådan kan behandlingen minde dig om en oplevelse, som du havde glemt/fortrængt.

Disse oplevelser har ofte i momentet haft en signifikant betydning for din ”overlevelse” (psykisk eller fysisk). Oplevelsen har derfor lagret sig i kroppens muskler, og en aktivering af musklen kan nogle gange få oplevelsen frem til bevidstheden, hvorfor myoreflexterapi er yderst effektivt mod angst, stress og traume tilstande. Jeg vil fremadrettet referere til det psykiske eller fysiske traume som ”skaden”.

Kroppens muskler er omgivet af hinder. Disse hinder forbindes i lange baner, dette kalder vi muskelmeridianer. Hvis der sker en skade et sted på muskelmeridianen, forsøger kroppen at beskytte skaden ved at lade resten af kroppen overtage den skadede muskels arbejde, hvilket fører til muskelkompensationer i andre muskler. Muskelkompensationerne kan ofte give større smerter end den reelle skade. Derfor kan det være diffust, hvad der er skade, og hvad der er kompensationer. Derfor vil du ofte opleve, at jeg ikke behandler dig hvor smerten er, men på de meridianbaner der er tilknyttet skaden. Dette både for at undgå kompensationssmerter og udligne skaden.

Myoreflexterapi er en moderne form for akupressur, hvor man trykker på musklernes vedhæftninger på knoglerne for at afspænde musklerne. Dette sender besked til hjernen, igennem nervesystemet, om at musklen er ved at blive skadet. Hjernen sender så besked til musklen om at afspændes for at undgå yderlig skade. Man bruger altså kroppens eget reaktionsmønster på skade, til at genoprette balance i kroppen, uden at manipulere knogler eller led.

Hvis du gerne vil læse mere om Myoreflexterapi, kan du læse her: https://www.myoreflex.net/

Behandlingsformer

Hos Klinik Soleus vil du opleve at vi ofte laver en kombination af forskellige behandlingsformer. Afhængigt af din skade/ smerte, vil en kombination af flere behandlings værktøjer ofte få dine smerter til at lindres hurtigere. Fælles for vores behandling er at de stimulerer kroppens egen helingsproces, så du opnår en smertelindring uden nogen form for bivirkninger.