Recovery Boots

Hvad kan Recovery Boots gøre for dig:

Recovery Boots er både til dig som dyrker sport eller har et fysisk arbejde som gør at dine ben og/eller arme er trætte eller ømme.

Luftkompression er udviklet til behandling af bl.a. lymfeødemer, apopleksi og hemiparese på hospitalerne. Som så meget andet, tog sportens verden teknologien til sig, i kampen om at opnå bedre restitution.

I dag ved atleter godt at søvn, rigtig kost og vitaminindtag, er vejen til den bedste restitution, men det er langt fra altid nemt at opnå optimal restitution. Tiden er knap inden næste træningspas og her kommer Recovery Boots ind i billedet. Recovery Boots øger blodgennemstrømningen i muskulaturen, samt sikrer lymfevæskens evne til at bevæge sig frit. Vores lymfevæske transporteres rundt i kroppen ved hjælp af vores åndedræt, samt musklernes bevægelse.

I dag ved man, at det er afgørende for en optimal restitution, at lymfen har frit flow og bliver renset i lymfeknuderne. Lymfeknuderne fjerner affaldsstoffer fra cellerne samt bakterier og virus. Lymfevæsken optager desuden fedt og protein fra tyndtarmen, når vi har spist. Når lymfen er renset i lymfeknuderne, har den tilbageløb i de to store vener ved halsen. Så de to ting kombineret – øget blodgennemstrømning og lymfedrænage, sænker din restitutionstid. Du får lettere ben, eller som cykelrytterne siger ”diamanter i benene”

Kontraindikationer:

Alvorlige hjertefejl eller enhver lidelse, hvor en forøgelse af væske til hjertet kan være skadelig. Kendt eller formodet akut DVT (dyb venetrombose, tromboflebitis eller lunge emboli (PE)). Alvorlig arterieosklerose eller iskæmiske karlidelse. Enhver lokal lidelse, hvor støvlerne vil have en forstyrrende virkning, herunder: koldbrand, nylig hudtransplation, dermatitis eller ubehandlet sår. Ved vand på lunger/hjerte, bør læge konsultereres inden brug. Må ikke anvendes på ubehandlet blodprop. Efter behandlet blodprop, skal der gå 12 uger inden behandling må gennemføres. Elektronisk udstyr bør generelt ikke bruges, hvis man har Pacemaker.

Behandlingsformer

Hos Klinik Soleus vil du opleve at vi ofte laver en kombination af forskellige behandlingsformer. Afhængigt af din skade/ smerte, vil en kombination af flere behandlings værktøjer ofte få dine smerter til at lindres hurtigere. Fælles for vores behandling er at de stimulerer kroppens egen helingsproces, så du opnår en smertelindring uden nogen form for bivirkninger.