Nervebetændelse

Da der findes flere årsager til nervebetændelse er det vigtigt at klienten er blevet udredt og behandlet ved egen læge eller specialist. Er årsagen f.eks. vitamin mangel eller diabetes skal der være styr på disse tilstande først. Men er klienten kommet hertil og lægen har sagt ”smerten må du lære at leve med”, så er det at Soleus Sportsmassage muligvis kan hjælpe dig det sidste stykke vej til en smertefri hverdag.

Behandling: Hos Klinik Soleus behandles nervebetændelsen med aku nåle i led. Det drejer sig i korte træk om at finde og stimulere det refleks punkter i leddene som svare til smerte stedet. Herefter ligger klienten i mindst 20 min med nålene. Det er meget forskelligt hvor mange behandlinger der skal til, inden smerten er væk, men der skal være en effekt inden for de første 5 behandlingerne, ellers stoppes behandlingerne. Typisk ser vi dog at behandlingen kan afsluttes efter 5-10 behandlinger. Der kan efterfølgende muligvis opstå behov for en behandling hver 4-8 uge, hvis smerten kommer retur.

Symptomer: Nervebetændelse (neuropati) starter normalt i fødderne med en følelsesløshed, som langsomt udvikler sig til en følelse af at ”gå på vat”. Det kan også resultere i, at man føler forkert feks kan kolde fødder føles varme og omvendt. Når man går mærkes det måske som om man har en sten i skoene, men når man kigger efter er der ingen.  Hvis nervebetændelsen bliver mere alvorlig kan man få kraftig jagende smerter i fødderne, dårlig balance, og det går helt op til knæene og kan angribe hænderne og underarmene. I sjældne tilfælde mister man styrke i musklerne og knoglerne ”falder” sammen i fødderne, hvilket kan være meget smertefuldt.

Årsag: Der er flere forskellige ting, der kan give nervebetændelse. Den mest almindelige er en forgiftning. Det ser man ved Diabetisk nervebetændelse (diabetisk neuropati) nervebetændelse pga sukkersyge, nervebetændelse pga for megen alkohol, nervebetændelse pga medicin feks kemo, nervebetændelse pga opløsningsmidler, insektgifte, vaccinationer osv.

Man kan også få nervebetændelse pga en vitaminmangel, specielt B-vitaminerne B12, B6 og B1 kan give nervebetændelse.

Nervebetændelse kan også forårsages af, at ens eget immunforsvar bliver tosset og begynder at angribe nerverne i stedet for virus og bakterier. Det kaldes autoimmun nervebetændelse eller immunmedieret nervebetændelse.

Der findes også arvelige former for nervebetændelse.

Polio, virus infektioner, borrelia og andre ting kan også give nervebetændelse.

I Danmark får 3% af befolkningen nervebetændelse.

Skader

Skader har mange ansigter og de kommer til udtryk på flere forskellige måder. Hos Klinik Soleus har vi en lang række behandlingsformer, som kan få din skade til at forsvinde og give dig fornyet energi til at leve livet smertefrit.