Iskiassmerter

At have ”iskiassmerter” betyder groft sagt kun, at man har ”ondt i benet” svarende til iskiasnervens forløb. Det er ikke en diagnose i sig selv, som man kan behandle ud fra og derfor kan der ikke gives en liste over behandlingsmuligheder for ”iskiassmerter”. Via undersøgelse og anamnese (historien for iskiassymptomernes opståen) kan vi finde frem til, hvad årsagen er til symptomerne og derved specifikt tilrette behandling og vejledning.

Behandling: Ved afklemning af nerven i balle muskulaturen kan en dyb tværemassage ofte give et hurtigt positivt resultat. Da muskulaturen ofte vender tilbage til den opspændte tilstand skal man regne med at behandlingen skal gentages med 5-7 dages mellemrum 3-5 gange. I svære tilfælde kan vi opnå et fantastisk resultat med akupunktur nåle og laserterapi.

Symptomer ved iskiassmerter: Smerten starte ofte fra balle regionen og løb på bagsiden af låret/læg. Ofte kan man også mærke smerten dreje om foran på låret elle knæet.

Årsag: Årsagen til, at nerven kan give symptomer i balde og/eller ben, kan være flere. F.eks. kan nerven blive afklemt eller irriteret ved diskusprolaps eller forsnævringer i rygsøjlen det sted, hvor iskiasnerven kommer ud fra rygsøjlen. En anden forklaring, der bliver ofte brugt, er, at iskiasnerven, hvor den løber gennem bækkenet og ned bag på benet, bliver afklemt af en pæreformet baldemuskel (piriformes).

I princippet kan alle smerter eller andre symptomer relateret til iskiasnerven kaldes iskias eller iskiassmerter uanset, hvor nerven bliver påvirket. Betegnelsen bliver dog brugt som tegn på nervepåvirkning, der starter i lænd eller balde.

Skader

Skader har mange ansigter og de kommer til udtryk på flere forskellige måder. Hos Klinik Soleus har vi en lang række behandlingsformer, som kan få din skade til at forsvinde og give dig fornyet energi til at leve livet smertefrit.