LændeSmerter

Behandling: Vi vil i første omgang sikre os at det ikke drejer sig om andet end muskel relateret smerter. Herefter vil massage, akupunktur og/ eller laserterapi være den typiske behandling. Optapning med Kinesiotape vil ofte blivetilbudt. Sker der ingen forbedring inden for 3 behandlinger eller bliver smerterne ved med at komme igen, vil vi opfordre til at søge egen læge.

Symptomer: Det gør ondt over det nederste af ryggen. Smerten stråler sommetider ned i balderne, bag på låret eller til lysken. Musklerne er spændte, og ryggen er stiv. Ved akutte smerter hælder ryggen ofte fremover og til en af siderne (afværgeholdning). Sommetider oplever man, at lændesmerter er ledsaget af en sovende, stikkende eller snurrende fornemmelse i ryggen eller balderne. Hvis man pludselig ikke kan kontrollere sin blærefunktion eller bliver følelsesløs i skridtet, skal du omgående søge læge eller skadestue.Hvis du sammen med rygsmerter har stærke smerter i benene, eller får nedsat kraft i et eller begge ben, skal du kontakte læge eller kiropraktor.

Årsag ved lænde smerter: I omkring 75 procent af tilfældene er det ikke muligt at pege på en specifik årsag til lændesmerter. Smerterne kaldes derfor uspecifikke eller funktionsbetingede, og de stammer fra muskler, led og nerver i og omkring rygsøjlen.

  • Der er en høj grad af arvelighed i lændesmerter.
  • Personer i dårlig fysisk form, med tungt fysisk arbejde og rygere har hyppigere ondt i ryggen, men også psykiske faktorer som depression og sociale faktorer som tilfredshed med arbejdet spiller en rolle.
  • I omkring 30 procent af tilfældene er det muligt at stille en præcis diagnose. Det kan dreje sig om patienter med diskusprolaps, knogleskørhed (osteoporose), skæv ryg (skoliose) eller for eksempel ved infektioner i ryggen (diskit).

Skader

Skader har mange ansigter og de kommer til udtryk på flere forskellige måder. Hos Klinik Soleus har vi en lang række behandlingsformer, som kan få din skade til at forsvinde og give dig fornyet energi til at leve livet smertefrit.