Løbe knæ

Behandling til løbe knæ: Hos Soleus Sportsmassage har vi god erfaring med en kombination af akupunktur og LaserTerapi. Faktorer som skadens varighed og klientens alder har betydning for antal behandlinger. Dog ser vi et typisk forløb på 5-10 behandlinger med ca. 2 dages interval mellem hver behandling. Samtidig med behandlingen pågår skal den primært smerteudløsende aktiviteter (løb/cykling) helt undgås.

Samtidig kan traditionel behandling udføres af klienten selv: Traditionel behandlingen omfatter aflastning, udspænding af det udvendige sene bånd (tractus iliotibialis) og genoptræning. Det er afgørende, at der er gode stødabsorberende såler i skoene. Ved uhensigtsmæssig fodstilling, bør denne korrigeres ved hjælp af sko eller indlæg. Link til Formthotics

Symptomer ved løbe knæ: Langsomt indsættende smerter udvendigt på knæet med forværring ved tryk, udspænding af udvendige sene bånd og løb.

Årsag: Ved gentagne ensformige bevægelser i knæleddet (løb, cykling) glider det kraftige sene bånd hen over ydersiden af lårbensknoglen lige over knæet. Herved kan der opstå er “betændelse” (inflammation) i senen eller i den underliggende slimsæk.