Øreakupunktur

Øreakupunktur/Auriculomedicin, er som en vestlig teknik udviklet siden 1951. Øreakupunktur er særdeles effektive til behandling og diagnose af smerter, funktionelle forstyrrelser og afhængighed, enten som selvstændig terapi eller i kombination med andre terapier. Auriculo teknikken baserer sig på radial pulstagning (puls på håndled) og anvendes til at stille en diagnose samt kontrollere behandlingens effekt. Behandlingen udføres med lys, frekvenser og små nåle på øret.

Disse principper hviler på videnskabelige og godkendte argumenter og en forståelse af centralnervesystemet.

Når der opstår smerter i kroppen, vil disse smerter afbilde sig på øret, og deøre aku 2r vil fremkomme et område på øret med smerter, som kan lokaliseres med trykpind eller elektronisk punktfinder. Dette system, afbildet på øret, er organiseret og vel dokumenteret.

Øreakupunktur er særligt effektivt mod lidelser i bevægeapparatet, allergier, smerter, angst, depression m.v. og kan med fordel benyttes i forbindelse med rygestop, alkoholafvænning og appetitregulering.

 

 

 

Lidt historik:

Den franske læge og ingeniør Paul Nogier (1908 – 1996) opdagede at hele menneskets nervesystem har forbindelse til øret og er behandlings mæssigt tilgængelig der. Han fandt senere ud af at kommunikere med kroppens nervesystem via radialispulsen (puls på håndled). Hans opdagelse af punkter og nervesystemets sprog i frekvenser er ikke senere ændret eller suppleret. Paul Nogier underviste i øreakupunktur gennem 45 år. WHO standardiserede øreakupunkturen med dens opdager i spidsen, hvilket begyndte i 1990.

Paul Nogier havde det originale synspunkt, at organismen ikke bare er kemiske forbindelser, men at fysisk stimulation af

Klinik ejer og behandler Kim, sammen med Læge og Auriculo mediciner Raphaél Nogier
Klinik ejer og behandler Kim, sammen med Læge og Auriculo mediciner Raphaél Nogier

kroppen f.eks. med nåle, kan bekæmpe sygdomme.

Pauls søn Raphael Nogier gik selv hen og blev læge, og har nu undervist i mere end 20 år i Auriculomedicin. Jeg har selv haft fornøjelsen at gennemføre sidste del af Auriculo studiet under kyndig undervisning fra Rafhaél.

Læs evt. mere på Raphaél Nogier hjemmeside her.